334 Bin TL’ye Sıfır Otomobil Müjdesi! Satışlar Başladı!

334 Bin TL’ye Sıfır Otomobil Müjdesi! Satışlar Başladı!
Türkiye’de satılan sıfır otomobiller için ÖTV indirimi uygulanıyor. Böylece, ÖTV’siz otomobillerin fiyatı taşıt kredisiyle beraber 334 bin TL’ye kadar düşüyor. Peki, 334 bin TL’ye satılan otomobil hangisi? İşte merak edilenler…

Uzun bir zamandır yüzde 90 ve üzeri engelli olan vatandaşlara ÖTV indirimi uygulanıyor. Bu sayede, fiyatı milyonu aşkın araçlar, çok uygun fiyatlarla satın alınabiliyor. Aynı zamanda, otomobil şirketlerinin müşterilere sağladığı taşıt kredisiyle beraber araç almak oldukça kolay bir hale geliyor.

Vatandaşların ÖTV indiriminden yararlanabilmek için belirli şartları sağlaması gerekiyor. Bu kapsamda, engelli vatandaşların yüzde 90 ve üzeri engele sahip olması ve bunu SGK’dan aldığı bir belgeyle kanıtlaması gerekiyor. Öte yandan, engelli çocuğu olan aileler de çocukları adına ÖTV indiriminden yararlanabiliyor.

Bu fırsat, sıfır otomobil satın alırken ÖTV indirimiyle beraber otomobil fiyatlarında yüzde 40'a varan indirim fırsatı veriyor. Ayrıca, ÖTV indirimiyle beraber satın alınan otomobillerde, hedefine uygun kullanılmasını sağlamak için beş sene boyunca satış yapılamıyor. Devlet, 5 yıl öncesinde otomobili satanlardan ÖTV indirimini talep edebiliyor.

renault-megane.jpg

ÖTV İNDİRİMLİ RENAULT MEGANE 334 BİN TL

Renault Megane Sedan'da ÖTV indirimine ek olarak taşıt kredisiyle beraber cazip bir fırsat sunuluyor. Normal fiyatı 1 milyon 182 lira olan bu araç, ÖTV indirimiyle beraber 634 bin liraya kadar düşüyor. Ayrıca, taşıt kredisi imkânı da bulunuyor. Böylece 334 bin lira depozito ödeyen müşteriler, kalan tutarı kredi kullanarak ödeyebiliyor.

Bu kredi 48 ay vade ile taksitli olarak geri ödenebiliyor. Böylece ÖTV indiriminden faydalanan engelli vatandaşlar, 334 bin lira peşinatla 2024 model Renault Megane Sedan aracına sahip olabiliyor.