4A, 4B, 4C, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Ücretsiz! Bu İşlemlerin Hepsi Ücretsiz Olacak!

4A, 4B, 4C, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Ücretsiz! Bu İşlemlerin Hepsi Ücretsiz Olacak!
SGK’dan milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek yeni bir haber geldi. Buna göre, emeklilere birçok sağlık hizmeti ücretsiz olacak. İşte merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her geçen gün yükselen enflasyon karşısında ekonomik sorun yaşayan emekli vatandaşlar için yeni adımlar atmak amacıyla harekete geçiyor. Bu doğrultuda, geçen yıl yürürlüğe giren sağlık uygulamalarının süresi ve kapsamının genişletileceği ifade edildi.

Fizik tedavi gibi maliyetli tedavi türlerinde görülen talep yoğunluğuna alternatif oluşturması için, 2023’te kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine alınmıştı. Bu uygulamayla beraber, SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı fark etmeksizin bütün emekliler, kaplıca tedavilerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Uygulamanın 'deneme' aşamasında sona gelinirken, alınacak karara göre emekliler için ücretsiz kaplıca uygulaması kalıcı hale getirilecek.

karatay-belediyesi-emekli-konagi-sakinlerini-piknikte-bulusturdu-jpg-1500.jpg

HİZMETTEN FAYDALANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Karardan sonra kaplıca tesislerinde yoğunluğun yaşanabileceğini düşünen yetkililer, bahsi geçen hizmetin daha verimli yürütülebilmesi için uygulamayı şarta bağladı. Bütün ödemeleri SGK tarafından karşılanacak bu hizmetten yararlanabilmek için yapılması gereken şey çok basit.

Emeklilerin herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak, bu hizmetten faydalanabilmek için yeterli olacak. Ayrıca söz konusu uygulama, ileri yaşlarda bulunan emekliler düşünülerek, refakatçileri de kapsayacak şekilde uygulanacak.

Aldıkları sağlık raporuyla hizmet için başvuran emekli vatandaşlar, uygun bulunurlarsa kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz bir biçimde faydalanabilecek. 6 ayın ardından ise tedavinin sürüp sürmeyeceği kararı sonrasında yeni bir rapor ihtiyacı doğacak.