4A, 4B, 4C ve Bağ-Kurlulara Müjde! Başvuranın Hesabına 10 Katı Maaş Yatacak!

4A, 4B, 4C ve Bağ-Kurlulara Müjde! Başvuranın Hesabına 10 Katı Maaş Yatacak!
SGK ve Bağ-Kurlulara müjdeli bir haber verildi. Buna göre, iş yerlerinde bunu yaşayanlara 10 katı kadar maaş ödenecek. Peki, kimler bu parayı alabilecek? İşte detaylar…

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. İş akdi feshedilen ve haksız yere işten çıkarılan vatandaşlar, müracaat ederek 10 maaş tutarında ödeme alacak.

Bu haklardan yararlanabilmek amacıyla işten çıkarılmanın ardından bir ay içinde müracaatın yapılması gerekiyor. SSK ve SGK'lı çalışanları içeren düzenleme kapsamında, iş verenin haksız yere işten çıkarması halinde çalışanlara işe geri dönme hakkı ve kıdem tazminatı hakları sunuyor.

para-nedir.webp

6 AYDAN UZUN SÜRE ÇALIŞMIŞ OLMAK GEREKİYOR

Bu koşullar arasında, aynı iş yerinde 6 aydan uzun süre çalışmış olma, haksız yere işten çıkarılma durumu ve iş yerinde minimum 60 işçinin çalışıyor olması gibi şartlar yer alıyor.

İş yerine geri dönme fırsatından faydalanamayan çalışanlar ise tazminat hakkına sahip olmalıdır. Mahkeme, belirli bir süre için tazminat ödenmesine karar vermesi gerekiyor. Bu süreçte başvurunun zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması önem teşkil ediyor.