"İlçe, Belde Ve Köyleri İle Karaman Tarihi" Kitabı Tanıtılacak

"İlçe, Belde Ve Köyleri İle Karaman Tarihi" Kitabı Tanıtılacak
"İlçe, Belde Ve Köyleri İle Karaman" kitabı tanıtım töreni, yarın (13 Mayıs 2017 Cumartesi) saat 10.00'da Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın katılımları ile gerçekleşecek

Karaman Belediyesi, kültür hazinesine çok değerli bir eser daha ekliyor. Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlatılan "İlçe, Belde Ve Köyleri İle Karaman" kitabı tanıtım töreni, yarın (13 Mayıs 2017 Cumartesi) saat 10.00'da Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın katılımları ile gerçekleşecek.
Başkan Çalışkan: "Er odur ki dünyada koya bir eser; Esersiz kişinin yerinde yeller eser."
    Yarın, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Bey'in de katılımları ile düzenleyecek olduğumuz "İlçe, Belde ve Köyleri İle Karaman Tarihi" kitabı tanıtım törenimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Yaşadığımız şehri mamur etmek için; yollar, kaldırımılar, alışveriş merkezleri, binalar yaparız. Fakat bütün bu yapılanlar, bizi biz yapan geçmişimize dönük yapılan çalışmaların yerini asla tutmaz. Bozulan yolları yeniden yapmak, eskiyen binaları yıkıp yerine yenilerini dikmek mümkündür lakin unutulanı geri getirmek mümkün değildir. 
    Karaman Belediyesi olarak ‘Er odur ki dünyada koya bir eser; Esersiz kişinin yerinde yeller eser’ anlayışı ile yola çıkarak hayata geçirdiğimiz bu proje ile şehrimizin ve tüm köylerinin geçmişini diri tutma noktasında bir adım atmış olduk. Gerisi okuyucuların ve gelecek nesillerin değerlendirmesinde olacak. Bu çalışmayı başlatırken sadece Karaman Merkez köylerini değil tüm il genelini kapsamasını istedik. Çünkü şehri oluşturan tüm köylerimizin halkları ve onların kültür birikimleri idi. Ayrım gözetmeksizin Karamanımızın yaklaşık 170 köyünü ele alacak bu çalışmayı hazırlattık. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." 
"İlçe, Belde ve Köyleri İle Karaman Tarihi" Kitabı Neler İçeriyor?
    Karaman değişiyor, insanlar değişiyor. Hafızalar siliniyor. 
    “İlçeleri, Beldeleri ve Köyleri İle Karaman Tarihi” adını verdiğimiz bu çalışma; Karaman tarihi, kültürü ve sosyal yaşamı için oldukça büyük bir öneme sahip. 
    Bu kitap unutulmaya yüz tutmuş bir takım bilgileri gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Karaman başta olmak üzere tüm köylerimizin gerçek isimleri, mevki adları, aşiret ve soy bilgileri gibi içeriklerden oluşan kitap aynı zamanda şehrimizin dört bir yanından çekilmiş yüzlerce fotoğrafla arşivdeki yerini aldı.
    2 yıllık bir çalışmanın eseri bu kitap Adem Kocatürk'ün koordinatörlüğünde 15 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.