Emir Musa Kılıçdaroğlu'na yine dava açtı

Emir Musa Kılıçdaroğlu'na yine dava açtı
Emir Musa Beydili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Geçen sene 26 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açan Emir Musa Beydili bu sene yine Şubat ayında aynı suçlamayla bir dava daha açtı. 2015 yılında dava açtığı günlerde AK Parti Karaman Milletvekili aday adayı olan Emir Musa Beydili bu sene de Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenler derneği başkanı olarak basının karşısına çıktı. Emir Musa Beydili, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 
 
Karaman Adliyesine giderek savcılığa suç duyurusunda bulunan Emir Musa Beydili, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ben daha önce de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, Türkiye Cumhuriyeti devletini küçük düşürmesinden dolayı suç duyurusunda bulunmuştum. Kılıçdaroğlu hakaretlerine yine devam ediyor. Biliyorsunuz partisinin 35. kurultayında 'Diktatör bozuntusu olan adam' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kere daha hakaret etmiştir. Biz bu hakaretleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kabullenemiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bir diktatör değil, halkın seçtiği bir liderdir. Halkın içinde gezen Cumhurbaşkanı asla bir diktatör olamaz. Yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına her türlü hakareti yapacaksın ve siyaset döneminde devrim yapmış, her seçim de de oyunu arttırarak gelmiş bir lidere bunu yapacaksın bu hakkı kimse sana vermiyor. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seveni olarak bugün şahsım olarak suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na "sen seçildin de seni saraya oturtmadılar mı" diyen Beydili, "Bu yapılanlar çok ayıp şeyler. Bunları biz asla kabullenemiyoruz. İnşallah Kılıçdaroğlu bundan sonra bu hatalara tekrar düşmez. Biz ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü o bizim liderimiz" diye konuştu.
 
İLGİLİ HABER