Karaman Emniyetinden uyuşturucu operasyonu

Karaman Emniyetinden uyuşturucu operasyonu
Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, Hollanda’dan Karaman’a çok sayıda uyuşturucu hap ile esrar getiren şahsı operasyonla yakaladı

Karaman polisi, Hollanda’dan çok sayıda uyuşturucu hap ile esrar getiren şahsı düzenlediği operasyonla yakaladı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, bir şahsın yurt dışından uyuşturucu getireceği yönünde duyum alması üzerine geniş çaplı çalışma başlattı. Uyuşturucuyu getirecek olan M.K. (51) isimli şüpheliyi Türkiye’ye girdiği andan itibaren takibe alan ekipler, zanlıyı Karaman’da düzenlediği operasyonla yakaladı. Şahsın arabası ve evinde arama yapan ekipler, 4 bin 361 adet ecstasy hap, bin 895 gram takoz esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ile bu tabancaya ait 8 adet mermi ile hassas terazi ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, zanlı sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İfadesi tamamlanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 
Öte yandan, başarılı geçen operasyon sonrası Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Karaman Valisi Süleyman Tapsız, operasyonu gerçekleştiren ekibi tebrik ederek, uyuşturucu ile mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde bundan sonra da devam edeceğini söyledi.