Irak güçleri, Musul’un kuzeybatı girişindeki köyü ele geçirdi

Irak güçleri, Musul’un kuzeybatı girişindeki köyü ele geçirdi
Irak güçlerinin, Musul'un kuzey batı girişinin önemli köylerinden birini ele geçirdiği bildirildi.
Irak askeri kaynakları, savaş uçakları tarafından desteklenen Haşdi Şabi’nin, 8 saat süren şiddetli çatışmanın ardından Musul’un Kuzey batı girişindeki Bevabüşşam köyünü ele geçirdi.
“Geliyoruz, Ya Ninova” operasyonunun komutanı Abdul Emir Reşid Yarallah, Musul’un batısı kısmında bulunan Errisale Mahallesini ele geçirdiklerini, El Yermük Mahallesine doğru ilerlediklerini söyledi.
DEAŞ sekiz subayı esir aldı
 
Diğer yandan, DEAŞ’ın da, eski Musul’un kuzeyinde Devvase bölgesinde Irak güçlerinden, çarpışma sırasında mühimmatı biten bir albay ve sekiz subayı esir aldığı bildirildi.
Musul’da dün 29 sivil kişi hayatını kaybetti
 
Koalisyon güçleri tarafından Musul’un batı kısmına yapılan iki hava saldırısında 29 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Eski Musul’da Circis Nebi mahallesinde hava saldırılarında 12 kişilik bir ailenin tamamı hayatını kaybetti. Cesetler evlerin enkazı altında kaldı. Yine koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ikinci saldırısında Babülbeyd Mahallesinde dört ailenin kaldığı bir bina yıkıldı ve 17 kişi hayatını kaybetti.
Liz Grand: "Sivillerin hayatı tehlikede"
 
Birleşmiş Milletler İnsanı Yardım Teşkilatı Irak Koordinatörü Liz Grand, meskûn mahallerde savaşın devam etmesi sebebiyle sivillerin büyük risk altında olduğunu söyledi. Liz Grand, kaçan sivillerin kendilerine, şehre girmenin de çıkmanın da çok zor olduğunu, kalanlar evleri bombalanarak ölürken, kaçanların da vurularak ölme tehlikesinin bulunduğunu söylediklerini ifade etti.