Karaman'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Karaman'da Muhtarlar Günü Kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü ilimizde düzenlenen programlarla kutlandı.

Cumhuriyet Parkı'nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı Kale Sosyal Tesislerinde devam etti.

Kale'de düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, daire müdürleri, oda başkanları, protokol üyeleri, merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Tapsız; " Memleketin Bekası İçin Mücadele Veriyoruz"
Programda konuşan Karaman Valisi Süleyman Tapsız, ülke genelinde son dönemde gerçekleşen olaylara değinerek; " Ülke içinde ve ülke dışında milletimizin ve devletimizin bekası için mücadele ediyoruz. Bu nedenle hepimiz bulunduğumuz görevlerde işimizi en iyi şekilde yapmakla mükellefiz. Ancak böyle yaparak Türkiye'yi muasır medeniyetler noktasına getirebiliriz. Bu noktada mahalle muhtarlarımızın üstlendiği görevlerde son derece önemlidir. Her türlü olumsuzluğa rağmen inşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel yarınla hep birlikte ulaşacağız.Mahalle muhtarlarımızın  19 Ekim Muhtarlar Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Başkan Çalışkan; " Muhtarlarımız Bizim Mesai Arkadaşlarımızdır"
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan muhtarlara hitaben yapmış olduğu konuşmada ise şunları kaydetti; " Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olması yönünde önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirdik. Bu hizmetleri gerçekleştirirken muhtarlarımızla sürekli istişare içerisinde olduk. Sağlamış olduğumuz birlik ve beraberlik sayesinde önemli ve kaliteli hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.

Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımızdır. Yaptığımzı işlerde her zaman beraber hareket ettiğimiz ve uyum içerisinde çalıştığımız için bunu söylüyorum. Muhtarlarımız, kendi sorumluluk alanlarında bizlerin adeta gözü kulağı oluyor. Çünkü seçildikleri mahalle ve köylerdeki durumu en iyi onlar biliyor. Yaptığımız görüşmelerde, düzenlediğimiz toplantılarda muhtarlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda Karaman için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz." dedi. 

Birlik ve beraberlik sağlandığı zaman başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan " Karaman son dönemde yatırım ve hizmetler noktasında en parlak dönemlerinden birisini yaşıyor. Dev proje ve yatırımlar gerçekleşiyor. Bu valiliğimizle, belediyemizle, diğer kurumlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, sanayicimizle, esnafımızla, vatandaşımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz sayesindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah hepimizin yolunu açık etsin. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.