Toki çekilişleri tartışma yarattı.

Toki çekilişleri tartışma yarattı.
TOKİ tarafından dün yapılan kura çekilişlerinden sonra tartışmalar beraberinde geldi.
TOKİ emekliler için yapacağı 400 konut için dün Yunus Emre konferans salonunda kura çekilişi düzenledi. 2 bin 692 kişi arasında yapılan çekilişte 400 kişinin isim listesi TOKİ tarafından yayınlandı.
TOKİ’nin yayınladığı listeden sonra tartışmalar başladı. Haber sitemizi arayan birçok okuyucularımız; “Listede bulunan kişilerden evleri olanları var, hani evi olmayanlara verilecekti.” Diyerek tepki gösterdiler. 
 
TORPİLLİ KİŞİLER LİSTEYE EKLENECEK
 
Tartışmalara en ilginç tepki ise Saadet Partisinden geldi. Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Orhan Soydan haber sitemizi arayarak bu kurada çelişkilerin olduğunu söyledi. 
TOKİ’nin Asil listeyi yayınlaması ama “Yedek” Listenin yayınlamamasının kasıtlı yapıldığını söyleyen Orhan Soydan; “ Biz herkesin ev sahibi olmasını isteriz ama evi olmayanlara öncelik verilmesi hakkaniyettir. Zaten bu konutlar da evi olmayan emekliler için yapılıyor. Ama listeye baktığınız zaman içerisinde evi olan kişiler var ve yedek liste de yayınlanmadı.  Kanaatim odur ki; Bu bilerek yapıldı! Asil listede ki isimler daha sonra aranarak “Sizin eviniz var elendiniz” diyecekler ve yayınlamadıkları gizli tutulan yedek isimler listeye eklenecek ve bu kişiler ise “Torpilli” dediğimiz kişiler olacak. Bu kişilerin listesi birileri tarafından belki şuan belli oldu bile. Bu hakka hukuka aykırıdır. TOKİ yetkililerine sesleniyorum lütfen yedek listeyi yayınlayın. Asil olanların içerisinde elediklerinizden sonra yedek olarak kimi koyacaksınız? Şeffaf bir şekilde herkes görsün herkesin gönlü mutmain olsun.” Dedi.