Ülkü Ocakları İl Başkanı Başkocagil’den Açıklama

Ülkü Ocakları İl Başkanı Başkocagil’den Açıklama
Ülkü Ocakları Karaman il başkanı Yusuf Başkocagil, milletvekili Ümit Özdağ’ın Karaman’da ki referandum toplantısı sırasında gelişen olaylar hakkında bir açıklama yaptı.
Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil, dünkü olaylar nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Polis ile her zaman omuz omuza olduğunun altını çizerek sadece bir tane polis memurunun kendilerine biber gazı sıkmasından dolayı gerginliğin başladığını belirtti. 
 
“16 Nisan’dan sonra görüşürüz.” Sözünü kast ederek bunu bütün polis teşkilatına demediğini sözlerine ekleyen Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil; “Bu vesile ile bir kişi için söylediğimiz sözlerin geneli kapsadığı gibi bir yanlış anlaşılmanın olmamasını temenni ederim.” Dedi.
 
Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil yaptığı basın açıklamasında;  “Demokratik protesto haklarını kullandıklarını belirten Başkocagil, ‘’Her oluşumun nasıl ki bir etkinlik yapma hakkı varsa, başka bir topluluğun da protesto hakkı vardır. Bu demokratik hakkın kullanımı en az o etkinliğin yapılması kadar hak ve doğal bir durumdur’’ dedi.  Çıkan arbede de yaşanılan olaylara dikkat çeken il başkanı Yusuf Başkocagil, ‘’Burada Ülkü Ocakları il başkanlığı olarak tek maksadımız taşkınlığa meydan vermeden protesto hakkımızı kullanmaktı. Ancak, protesto esnasında gelişen karşılıklı laf atma konuları ile bir takım istemediğimiz olaylar yaşandı’’ diye konuştu.
 
Başkocagil açıklamasında; ‘’Protesto esnasında yaptığım konuşmamdan yanlış bir anlam çıkartılmaması adına kamuoyunu aydınlatma borcumuz olduğunu düşünüyorum. Biz Ülkü Ocakları olarak yaklaşık 200 kişilik bir grupla toplantının yapıldığı otele yakın bir yere geldiğimizde Emniyet mensupları ile yaptığımız istişare sonucunda otele yakın bir bölgede belirli sayıda bir grupla basın açıklaması yapacağımız konusunda hemfikir olduk. Açıklamayı yaptığımız esnada toplantının yapıldığı otelin önünden bir şahsın yüksek sesle bizden tarafa bakarak sarf ettiği kem sözler, polis barikatı dışarısındaki ocaklı gençlerin tepki göstermesine neden oldu.
 
Bu tepki sırasında bir polis memurunun gençlerimizin üzerine biber gazı sıkması sonucu olaylar gerildi. Ben orada ‘Bu muameleyi hak etmediğimiz ve kesinlikle yapan ve yaptıran hakkında gerekli mercilere şikâyette bulunacağımız’ yönünde bir konuşma yaptım. Daha sonradan biber gazı sıkan polis memurunun herhangi bir amirinden emir veya talimat almaksızın bu işi yaptığını ve tamamen panikleme hali ile gerçekleştirdiğini öğrendik. Ülkü Ocakları kurulduğu günden bu yana yurdumuzun askeri olsun polisi olsun bütün güvenlik güçleri için duacı, destekçi ve yol arkadaşıdır.
Her birinin, bizler için nöbet beklediğinin, görev yaptığının, farkında olduğumuz güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmemiz asla ve asla düşünülemez. 15 Temmuz akşamı FETÖ’cü hainlere karşı polisimizle omuz omuza mücadele verip nasıl ki ülkemizi teslim etmedik se bundan sonrada yine omuz omuza mücadele edeceğiz. Biz serhatte orduyu asker, içerde ise polis biliriz. Bu vesile ile bir kişi için söylediğimiz sözlerin geneli kapsadığı gibi bir yanlış anlaşılmanın olmamasını temenni eder, güvenlik güçlerimize başarılar temenni ederim. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçelinin Ve Milletimizin Emrinde Olduğumuzu Tüm Kamu Oyuna Duyururuz’’ sözlerine yer verdi.