Ümit Özdağ: Tarih Bahçeli'yi affetmeyecek

Ümit Özdağ: Tarih Bahçeli'yi affetmeyecek
MHP’den ihraç edilen Ümit Özdağ, anayasa değerlendirmeleri kapsamında Bahçeli'yi eleştirdi. Özdağ, 'Tarih Bahçeli'yi affetmeyecek' dedi.
Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'a röportaj veren Özdağ, "Bahçeli korumakla ilgili yemin etmiş olduğu anayasayı korumak yerine, bu anayasayı sürekli ihlal eden kişiye anayasayı uyduracak ve tek adam rejimi kuracak bir değişikliğin önünü açıyor. Tarih onu affetmeyecek" dedi.
 
Özdağ "Bu başkanlık mesesinde Burhan Kuzu'nun bir açıklaması oldu. İki parti olacak dedi. AKP ve CHP. MHP ne olacak? Başkanlık gelirse söyle olacaksa Bahçelinin yaptığı da partiyi intihara sürüklemek değil mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:
 
Bahçeli MHP'nin başında kalarak zaten MHP'yi intihara sürüklüyor. Devlet Bahçeli'nin başında olduğu MHP'nin başkanlık sisteminde de şansı yoktur, parlamenter sistemde de şansı yoktur. MHP'nin başında Devlet Bahçeli olduğu sürece ülkücü tabanla MHP arasındaki bütün manevi bağlar kopmuş demektir. Devlet Bahçeli'nin yapabileceği tek şey, MHP'ye iyilik yapmak istiyorsa, MHP genel başkanlığından ayrılmak ve partiyi demokratik bir genel kongreye götürmektir. Oysa Bahçeli korumakla ilgili yemin etmiş olduğu anayasayı korumak yerine, bu anayasayı sürekli ihlal eden kişiye anayasayı uyduracak ve bir otoriter tek parti rejimi ve tek adam rejimi kuracak bir değişikliğin önünü açmaktadır. Tarih onu affetmeyecek.