ABD Finans Devi 31 Mart Sonrası Ekonomiyi Değerlendirdi

ABD Finans Devi 31 Mart Sonrası Ekonomiyi Değerlendirdi
ABD merkezli finans devi Goldman Sachs, Türkiye'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ekonomik durumuna ilişkin ilk analizini yayınladı.

Uzmanlar, Türk Lirası'nın seçimler sonrasında daha olumlu bir performans göstereceğini öngörüyorlar. Özellikle artan yabancı sermaye girişlerinin TL'nin önceki aylara göre daha güçlü bir performans sergilemesine katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Seçimlerin sorunsuz geçmesiyle birlikte, mevcut ekonomi politikalarının devam edeceği sinyallerinin olumlu karşılandığı belirtildi. Goldman Sachs, gelecek haftalarda sermaye akışlarının artarak devam edeceği öngörüsünü paylaştı.

Ayrıyeten, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de seçim sonrası ilk açıklamasında, "Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadeleriyle başladı.Şimşek, Eylül 2023'te duyurdukları Orta Vadeli Programı kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ve asıl hedeflerinin enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirmek olduğunu ifade etti. Tasarrufun öncelikli olduğunu ve ekonomide dönüşüm sağlanacağını vurguladı. Şimşek, "Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız" diyerek ekonomideki hedeflere ulaşma konusundaki kararlılıklarını ifade etti.