Aile Bakanlığı 3 Bin 504 TL Para Yardımı Mayıs 2024! Başvurular Başlıyor!

Aile Bakanlığı 3 Bin 504 TL Para Yardımı Mayıs 2024! Başvurular Başlıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere ekonomik destek sağlamak amacıyla yardım ödemelerine devam ediyor. Buna göre, hane başına 3 bin 504 TL ödeme yapılacak. Peki, başvurular nasıl yapılır, kimler parayı alacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere ilişkin çeşitli maddi ve ayni destekler sağlıyor. Bu destekler, gıda ve yakacak yardımının yanı sıra, maddi yardımlar şeklinde de veriliyor. Destek miktarları ve şartları, ihtiyaç durumuna göre farklılık gösteriyor.

Söz konusu destekten faydalanmak isteyenler için ödemeler, doğrudan banka hesaplarına veya PTT hesaplarına yatırılıyor. Destek programı süresince hak sahiplerine her ay 3 bin 504 TL yardım yapılıyor.

15-ayda-29-milyon-liralik-arac-kiralayan-aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligindan-aciklama-qpig.webp

KİMLER YARARLANACAK?

Bakanlık, özellikle engelli ve yaşlılara bu tür destek ödemeleri yapıyor. e-Devlet sisteminden gerçekleştirilen maluliyet veya yaşlılık maaşı müracaatlarıyla sigortasız yaşlı ve engelliler, sağlık raporları ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) direkt müracaat edebiliyor.

İhtiyaç sahiplerinin gelir düzeyleri, 2024 yılı asgari ücret tutarına göre değerlendiriliyor. Asgari ücretin üçte biri, hanenin kişi başına düşen geliri temel alınarak hesaplanıyor. Yıllık geliri kişi başına 5 bin 667 TL'yi aşan haneler için ise aylık 3 bin 504 TL ek nakdi sosyal yardım sağlanıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Söz konusu ödemelerden faydalanmak isteyenler, e-Devlet’ten veya ilgili SYDV giderek müracaat edebiliyor. Başvuru süreci ve gerekli belgelere ilişkin daha fayda detay için bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret etmek gerekiyor.