Aile Bakanlığı ve PTT 3 bin 504 TL Yardım 2024! Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde!

Aile Bakanlığı ve PTT 3 bin 504 TL Yardım 2024! Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bu ödemeler, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT hesaplarına yatıyor. Peki, hangi destekler verilecek? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerinin ekonomik anlamda yanında olmaya devam ediyor. Buna ek olarak erzak, eşya, giysi, yakacak yardımı gibi ayni yardımlar da yapılıyor. Sosyal yardım ödemeleri tüm hanelerin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte yapılırken miktarlar ve şartlar değişiklik gösterebiliyor.

c9jv0qca10gnzj2ou8dtca-001.jpg

AİLE BAKANLIĞI VE PTT YARDIM ÖDEMESİ 2024

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, engellilerle yaşlılar için sosyal yardım ödemesi yapıyor. Söz konusu ödemeler, bu yıl 3 bin 503 lira olarak hesaplara her ay yatırılıyor. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar engeli/yaşlı maaşı müracaat işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, herhangi bir sigortası bulunmayan yaşlılar ve engellilerin sağlık raporuyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek bizzat başvuru yapabiliyor.

Müracaat etmek isteyenlerin 2024 yılı asgari ücretine göre gelir seviyesine de bakılıyor. Net asgari ücret miktarının 3’de 1’i kadar hanedeki kişi başına düşen gelire göre sağlanıyor. Bu yıl 5 bin 667 liranın üstünde kişi başına gelir yoksa vatandaşlar ek olarak her ay 3 bin 504 lira nakdi sosyal yardım alabiliyor.