Aile Bakanlığı ve PTT 7 bin 608 TL Yardım Nisan 2024! Başvuran Alacak!

Aile Bakanlığı ve PTT 7 bin 608 TL Yardım Nisan 2024! Başvuran Alacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, evde bakım yardımı hem hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor hem de PTT şubelerinden alınabiliyor. İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine ilişkin ekonomik destek amacıyla gerçekleştirilen ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, açıklamalarında ödemelerin hesaplara yatırıldığını duyurdu ve bu önemli adımın, vatandaşların bayram öncesinde rahat bir şekilde harcamalarını yapabilmesine katkı sağlamasının amaçlandığı belirtildi.

thumbs-b-c-c6ff9bca4b9982a5663e7600565b227e.jpg

EKONOMİK YARDIMIN DETAYLARI

Bakan Göktaş’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Evde Bakım Yardımı programı çerçevesinde hanelerde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin nisan ayı kapsamında hesaplara yatırıldığı ifade edilerek bu yardımların amacının, ihtiyaç sahibi vatandaşların maddi açıdan rahatlamalarını sağlamak ve ekonomik destek sağlamak olduğu aktarıldı.

Konu ile ilgili olarak Bakan Göktaş’ın açıklamasına göre, evde bakım yardımı nisan ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığı ifade edilerek bu kapsamda, toplamda 561 bin kişiye yönelik 4,2 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiği paylaşıldı. Böylece, hak sahibi vatandaşların hesabına 7 bin 608 TL ödeme yatırıldı.

Bu adımın, milyonlarca vatandaşın bayram öncesinde maddi sıkıntı yaşamamasına ve sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmesine katkı sağlaması bekleniyor.