Akaryakıta Savaş Zammı! Tarih Verildi!

Akaryakıta Savaş Zammı! Tarih Verildi!
İran ile İsrail arasındaki çatışmalar nedeniyle akaryakıta yeni zam gelebileceği haberleri gündeme geldi. Bu kapsamda, akaryakıtın fiyatlarının önümüzdeki günlerde artacağı öğrenildi. İşte detaylar…

Dün gece İran’ın İsrail’e karşı başlattığı saldırıların ardından akaryakıt fiyatlara zam yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Ortadoğu’da savaş çanları çalmaya devam ederken, İran ile İsrail’in arasında başlaması muhtemel olarak görülen yeni bir savaşın petrol fiyatlarını yeniden artıracağı öngörüldü.

Öte yandan New York Times, petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vuracağını aktaran bir analiz haber yayımladı. Analize göre, son haftalarda yaşanan yükselişler, arz endişeleri ve Ukrayna ile Orta Doğu'daki savaşlar nedeniyle daha da derinleşti. Jeopolitik risklerin etkisiyle altın ibreyi yukarı çevirirken piyasa gözlemcileri ve analistlerden de kritik petrol tahmini geldi.

hafta-sonu-akaryakit-fiyatlari-ne-oldu-17-mart-2024-akaryakit-fiyatlari-rhds.webp

PETROL FİYATLARI YÜZDE 10 ARTTI

Uluslararası göstergelerde Brent petrolün veril fiyatı 2023 yılının aralık ortasından bu yana neredeyse yüzde 20'den fazla arttı.

2024 yılının ilk çeyreğinde de yükselişler devam ederken sadece mart ayı içinde petrol fiyatları yüzde 10'dan fazla artış göstererek varil başına yaklaşık 90 dolara kadar çıktı.

Emtia araştırma şirketi Kpler'de analist olan Viktor Katona, öngörülerinin yükseliş yönünde olduğunu söyledi.

Analistler, yukarı tırmanan petrol fiyatları merkez bankalarının enflasyonu düşürme çabalarını daha da zorlaştırabileceği yorumlarını yapıyor.

Diğer taraftan, İran ile İsrail arasındaki çatışmanın büyüyüp savaşa dönüşmesi durumunda nisan ayı içerisinde petrol fiyatlarının artacağı tahmin ediliyor.