Baharın Coşkusunu Yaşayacağınız Hıdırellez Şenlikleri!

Baharın Coşkusunu Yaşayacağınız Hıdırellez Şenlikleri!
'Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri'nde öğrenciler, topluluk tanıtımları, oyunlar, konserler, model uçak gösterisi, uçurtma şenliği ve yazlık sinema gibi etkinliklerle eğlenceyi yaşayacaklar.

KMÜ Amfi tiyatroda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli ve birçok öğrenci katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile devam eden etkinliğe öğrenciler danslarıyla eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan programda Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Baykan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Serkan Ada, öğrenci gruplarının stantlarını ziyaret ederek grup üyelerinden bilgi aldı.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 'Hoş Geldin Bahar' temasını işleyen serginin açılışı da bahar şenlikleri çerçevesinde yapıldı.

Öğrencilerin temel sanat tasarım ilkeleri, ebru, halı dokuma, tezhip, doku, minyatür ve kumaş boyama gibi çeşitli tekniklerle oluşturdukları 66 eser, sanat tutkunlarının beğenisine sunuldu.