Bakan Mehmet Şimşek'ten Kira Beyannameleriyle Alakalı Uyarı Geldi

Bakan Mehmet Şimşek'ten Kira Beyannameleriyle Alakalı Uyarı Geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformları üzerinden kira beyannameleriyle ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özenli çalışmalarını aktaran Şimşek, kira geliri elde eden mükelleflerin belirlenmesi sürecinin hala devam ettiğini vurguladı. Bugüne kadar yaklaşık 420 bin gayrimenkulde yerinde incelemeler yapıldığını belirten Bakan Şimşek, mükellefleri bilgilendirme ve saha denetimlerinin sürdüğünü belirtti.

Kira gelirlerine ilişkin beyanname verme süresinin 5 Nisan'a kadar uzatıldığını hatırlatan Bakan Şimşek, gelir vergisi ödemeleri gereken mükellefleri uyararak beyanname vermeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca Şimşek, konut kira gelirlerine uygulanan istisna tutarının 2023 yılı için 21 bin lira olarak belirlendiğini, 2024 yılı için ise 33 bin lira olarak açıklandığını ifade etti.

Bakan Şimşek, beyanname verme yükümlülüğü bulunan kişileri ve beyanname verilmemesi durumunda uygulanacak cezai yaptırımları da hatırlattı. Yurt dışında ikamet eden vatandaşların Türkiye'deki kazanç ve gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin bilgiler de paylaşıldı.

Zamanında beyanname verilmemesi veya eksik beyan edilmesi durumunda özel usulsüzlük cezası ve vergi ziyaı cezasının uygulanacağını belirten Bakan Şimşek, mükelleflerin beyanname süresi içinde vermeleri gerektiğini vurguladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden beyanname verme işlemlerinin gerçekleştirilebileceğini de hatırlatan Bakan Şimşek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.