Bakan Şimşek Yerel Seçim Sonrası Ekonomik Açıklamada Bulundu

Bakan Şimşek Yerel Seçim Sonrası Ekonomik Açıklamada Bulundu
31 Mart yerel seçimleri sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformları üzerinden ekonomiyle ilgili önemli mesajlar paylaştı.

Şimşek, seçim sonuçlarının milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerken, gelecek döneme ilişkin ekonomik politikaları da ön plana çıkardı.

Açıklamalarına göre, Eylül 2023'te açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) güçlendirilerek kararlılıkla uygulanmaya devam edilecek. Ana hedef, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek ve bunu gerçekleştirmek için sıkı para politikası, seçici kredi ve gelir politikası ile birlikte kamuda harcama kontrolünü öne çıkarmak.

Şimşek, yapısal reformların hayata geçirilerek ekonomide dönüşüm sağlanacağını ve bu sayede verimlilik ile rekabet gücünün artırılacağını ifade etti. Bu da sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşılmasını sağlayacak ve elde edilen refah artışının tüm toplum kesimleriyle paylaşılacağının altını çizdi.

Son olarak, Şimşek azim, kararlılık ve sabrın başarıya giden yolun anahtarı olduğunu belirterek, hedeflere ulaşmak için kararlı olduklarını ve bunu başaracaklarını vurguladı.