Bakanlık ve PTT’den Ailelere 1.000 TL Yardım! Her Ay Hesaplara Yatacak!

Bakanlık ve PTT’den Ailelere 1.000 TL Yardım! Her Ay Hesaplara Yatacak!
Aile Bakanlığı, yeni destek programı doğrultusunda okuyan çocuğu olan ailelere bin lira ödeme yapacak. Peki, başvurular nereden yapılacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı Eğitim Destek Programı çerçevesinde, eğitim gören çocukların ebeveynlerine bin liralık eğitim yardımı sağlanacak. Söz konusu destek programı, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve onların akademik hayatlarına destek vermek için geliştirildi. Bu kapsamda, ilköğretimden lise seviyesine kadar olan öğrencilerin aileleri, bu maddi yardımdan yararlanabiliyor.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

E-Devlet’ten yapılacak başvurular, "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sekmesi altında yeni bir kayıt oluşturarak gerçekleştirilecek. Fakat istenen bilgilerin eksiksiz girilmesi ve ilgili seçeneklerin işaretlenmesi gerekiyor. Müracaatların sona ermesinden sonra, yapılan değerlendirmeler neticesinde hak sahibi ailelere bin TL tutarında eğitim yardımı ödenecek. Söz konusu mali destek, ailelerin çocuklarının eğitimle ilgili kırtasiye ve diğer giderlerini karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.

Diğer eğitim yardımı, yıl içinde birkaç defa ödenerek, eğitim dönemi boyunca yardıma muhtaç ailelere destek oluyor. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen müracaatların "Teslim Edilebilir" olarak onaylanması durumunda, belirlenen yardım tutarı takip eden ay içerisinde belirtilen IBAN numarasına veya PTT hesabına aktarılacak.
Ekonomik sorun yaşayan ailelerin eğitim masraflarına yardımcı olmak için tasarlanan bu program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilecek.