Bankalardan 150 Bin TL’ye Kadar Faizsiz Kredi! Başvuru Şartları Belli Oldu

Bankalardan 150 Bin TL’ye Kadar Faizsiz Kredi! Başvuru Şartları Belli Oldu
Hükümet, yeni evlenecek çiftlere yönelik yeni bir kredi paketi açıklayarak 150 bin liraya kadar faizsiz kredi imkânı sağlayacağını açıkladı. Peki, faizsiz kredi için başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yeni evlenecek çiftlere iki sene geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi fırsatı sağlanıyor. Deprem bölgesindeki 5 ilin pilot il olarak belirlendiği bu uygulamanın Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

Çiftlere evlilik desteği doğrultusunda sağlanan ve müracaatların 15 Şubat 2024 tarihi itibarıyla başladığı faizsiz kredi imkânına 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslâhiye ile Nurdağı ilçelerinden toplam 7 bin 888 çift müracaat etti.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Faizsiz kredi fırsatından yararlanmak isteyen yeni evlenecek gençlerden birinin, 6 Şubat'taki depremde ve müracaat esnasında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya ya da Gaziantep'in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ve müracaatın burada ikamet eden kişi tarafından yapılması gerekiyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Söz konusu kredi fırsatı kapsamında müracaatlar 15 Şubat'ta "www.aile.gov.tr" adresinden gerçekleştirilecek. Müracaatı onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi olanağı sağlanacak. Ayrıca çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri de verilecek.

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi"nin pilot uygulaması, 6 Şubat deprem felaketinin yaşandığı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde uygulanıyor. Kredi imkânından faydalanmak isteyenler, pilot iller içinden 15 Şubat itibarıyla projeye müracaat etmeye başladı başladı. Bu kapsamda, şu ana kadar 7 bin 888 çift, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne kayıt oldu. Faizsiz kredi kampanyasına en çok başvuru ise Hatay'dan yapıldı.
Değerlendirmesi yapılan ve olumlu olan çiftler, mart ayı itibarıyla evlilik öncesi eğitimlere başladı. Çiftlere kredisi, resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılacağı ifade edildi.