Bunu Yapmayana 8 Bin 322 TL Ceza! Son Gün Yarın!

Bunu Yapmayana 8 Bin 322 TL Ceza! Son Gün Yarın!
Denizli Valiliği, derneklerin beyannamelerini son olarak 30 Nisan tarihine kadar vermeleri gerektiğini, verilmemesi durumunda ise 8 bin 322 TL para cezası verileceğini açıkladı. İşte detaylar…

Denizli Valiliği, derneklerin yılsonundaki faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerini düzenleyecekleri beyannamelerinin yarına kadar verilmesi gerektiği konusunda duyuru yaptı. Valilik, söz konusu beyannamelerin verilmemesi durumunda 8 bin 322 TL idari para cezası verileceğini açıkladı.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Dernekler 2023 yılına ait beyannamelerini www.siviltoplum.gov.tr internet adresi üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden kullanıcı adı, şifresini ve parolasını kullanarak doldurmalıdırlar. Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kâğıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır.

Kullanıcı kodu, şifre ve parola kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir. Beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticileri 8 bin 322 TL idari para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca, beyannamenin 7. bölümü doldurulurken derneğin defterlerinin hangi usulde tutulduğu doğru olarak işaretlenmeli ve buna göre ‘gelirler’ ve ‘giderler’ bölümleri bir önceki yılın devreden hesapları da dikkate alınarak doldurulmalıdır. Dernek yöneticilerinin idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları için 2023 yılı beyannamelerini 30 Nisan 2024 Salı günü mesai bitimine kadar vermeleri gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

442136-753262271.jpg

TOPLAM 122 BİN DERNEK BULUNUYOR

Valilik, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde toplam 122 bin dernek bulunduğunu, işlemlerin son güne bırakılması durumunda Dernekler Bilgi Sistemi’nde (DERBİS) yoğunluk yaşanacağını ve bunun da işlemlerin gerçekleştirilmesini daha da zorlaştıracağını belirtti. Bu kapsamda, yarına kadar gerekli işlemi yapmayanlar 8 bin 322 TL idari para cezası alacak.