CHP 35, AK Parti 24 Belediye Başkanlığı Elde Etti

CHP 35, AK Parti 24 Belediye Başkanlığı Elde Etti
Türkiye'deki yerel seçimlerin geçici sonuçları netleşiyor. Kesin olmayan veriler, yeni dönem yerel yönetimlerin şekillenmesini bekliyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlere dair önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı. CHP'nin Türkiye genelinde toplamda 35 belediye başkanlığı kazandığını, AK Parti'nin ise 24 belediye başkanlığı elde ettiğini belirtti.

Seçimlerde sürpriz sonuçlar yaşandı ve CHP, tarihinde hiç kazanamadığı 3 ilde birinci parti olarak öne çıktı. Özellikle İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaşadığı Üsküdar ilçesi CHP'nin zaferiyle sonuçlandı. Ankara'da da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uzun yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından yönetilen Etimesgut ilçesi, oyuncu yönetmen Erdal Beşikçioğlu'nun kazanmasıyla sürpriz bir şekilde CHP'nin oldu.

Seçime katılım oranıyla ilgili olarak Yener, Türkiye genelinde seçime katılım oranının yüzde 78.11 olduğunu belirtti. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimine katılım oranı ise aynı şekilde yüzde 78.11 olarak gerçekleşti.

YSK Başkanı, seçim sonuçlarının kesinleşmesi için yapılan çalışmalarda sandıkların tamamına yakınının açıldığını ve oy sayım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Toplamda 207 bin 848 sandıkta, 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullandığını belirten Yener, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi seçimlerine ilişkin oranları da açıkladı.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte, Türkiye'nin dört bir yanında yeni dönem yerel yönetimlerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.