CHP İl Başkanı Ahmet Recai Evcen yetkilileri uyardı

CHP İl Başkanı Ahmet Recai Evcen yetkilileri uyardı
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Recai Evcen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunun Müze yapılması ve isminin değiştirilmesine tepki gösterdi.
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Recai Evcen, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun Müze yapılacağı ve isminin sadece Gazi konulmak istenmesine sert tepki göstererek; " Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin silinmeye çalışması karşısında asla sessiz kalmayacağız." dedi.
A. Recai Evcen yaptığı basın açıklamasında; " Kentimizin anıt binalarından ve bir zamanların Eğitim yuvası Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun tarihi binası bilindiği üzere yaklaşık 10-15 yıldır ilkokul olarak kullanılmamaktadır. İlk önce İmaret Ortaokulu sonrasında ise boş ve atıl bir şekilde kaderine terk edilmiş bir vaziyette bırakılmıştır. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine başlatılan çalışma ile Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun tarihi binasının müzeye çevrileceğine ilişkin bir duyuru yapıldı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan 1998 yılı mezunu bir öğrencisi olarak kişisel görüşüm kentlerin anıt binalarının yapılma amacı ile yaşatılmasıdır. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu yapılış amacına uygun bir şekilde ilkokul olarak kullanılması gerekmektedir.
 
Ancak geldiğimiz nokta da bu tür tartışmaları bile gereksiz kılacak şekilde vahim bir hatanın yapıldığı gözlemlenmiştir. Her ne kadar kamuoyuna müze isminin ne olacağına ilişkin bir açıklama yapılmamış olsa da, okul üzerinden levhalardan Gazi Mustafa Kemal isminin kullanılmayacağı açık bir şekilde gözlemlenmiştir. Gazi Kültür Evi veya Gazi İlköğretim Müzesi gibi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün isminin silinmek istenmesinin ve Atamızın isminden rahatsız olanların ne tür bir amaç ile bu şekilde karar verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Burada çok açık bir şekilde bir art niyet bulunmaktadır. Halbuki unutturmak ve silmek istedikleri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK genç nesil tarafından daha fazla sahip çıkılmakta ve Atatürk düşmanlarına inat çocuklarımızın kalbi Atatürk sevgisi ile dolup taşmaktadır. Türk gençliği olarak biz Atamızın isminin silinmesine izin vermeyeceğiz.
Müze olarak kullanılacağı belirtilen tarihi yapıt GAZİ MUSTAFA KEMAL adı ile yapılmıştır. 95 yıllık tarihi ile Karaman’ın hafızasından Gazi Mustafa Kemal ismini silemeyecekleri çok açıktır. Bu nedenledir ki, derhal yapılan yanlıştan dönülsün, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kemiklerini sızlatarak girmeyelim. Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl örgütü olarak bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm Karamanlı hemşerilerimize ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu mezunlarına Atamızın aziz hatırasına sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.