Dar Gelirlilere Ücretsiz Fatura Müjdesi! Bakan Bayraktar Resmen Açıkladı!

Dar Gelirlilere Ücretsiz Fatura Müjdesi! Bakan Bayraktar Resmen Açıkladı!
1 Mayıs’ta sona erecek olan ücretsiz doğal gaz kampanyasında Bakan Bayraktar, müjdeli haberi verdi. Buna göre, ücretsiz doğal gaz kampanyası, dar gelirliler için devam edecek. Peki, Bakan Bayraktar, konuya ilişkin neler söyledi? İşte detaylar…

1 Mayıs 2024'te sona erecek olan aylık 25 metreküp ücretsiz doğal gaz desteği, özellikle dar gelirli vatandaşlar için ekonomik anlamda oldukça büyük bir rahatlama sağlıyordu. Fakat, bu uygulamanın sürüp sürmeyeceği vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi.

1533113.webp

DAR GELİRLİLERE ÜCRETSİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bayraktar, bir TV yayınında doğal gaz desteği ile ilgili soruları yanıtlarken, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeyi sürdüreceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada olanaklarımız kapsamında yapılabilecek ne varsa onları yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Aynı zamanda, doğal gaz ve elektrik zamlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, mayıs ayında herhangi bir zam beklentisinin olmadığını ama petrol fiyatlarının yükselmesi ve doğal gazda artış eğilimi gözlemlenmesi nedeniyle, durumun sürekli olarak değerlendirileceğini söyledi.