Devamsızlık Yapan Öğrencilerin Velilerine 500 TL Ceza! Az Önce Açıklandı!

Devamsızlık Yapan Öğrencilerin Velilerine 500 TL Ceza! Az Önce Açıklandı!
Öğrencilere ve velilere kötü bir haber geldi. Buna göre, çocuklarını okula göndermeyen velilere 500 liraya kadar para cezası verilecek. İşte merak edilenler…

Temel eğitim ve ortaöğretimdeki usul ve esasların tamamını düzenleyen ve yöneten yönetmelikler olarak bilinen İlköğretim kurumları yönetmeliği ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine 500 TL’ye kadar ceza verilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne, göre öğrencilerin devamsızlık sayısının sınırlı olduğu biliniyor. Söz konusu sınır, ilkokul ve ortaokullarda 20 gün iken, liselerde ise bu süre bir yılda 10 gün olarak uygulanıyor.

pisa-2022-raporu-aciklandi-turkiyedeki-ogrencilerin-egitim-durumu-nasil-1676251373355-ozz.webp

500 LİRAYA KADAR CEZA

Bu sınırı aşan öğrenci velileri belirli aralıklarla resmi yazılarla uyarılıyor. Ancak devamsızlığını halen sürdüren öğrenciler için okul yöneticileri Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla kaymakamlıklara durumu iletiyor.

Kaymakamlık tarafından uyarılan veliler, hâlâ çocuklarını okula göndermeme durumunda ceza alabiliyor.

Bu kapsamda, kaymakamlık tebliğinden itibaren öğrencinin okula gelmediği her bir gün için veliye 15 TL para cezası uygulanıyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun velisine 500 TL idari para cezası veriliyor.