Devletten 65 Bin TL Geri Ödemesiz Yardım! Bu Şartları Sağlayanlara Verilecek!

Devletten 65 Bin TL Geri Ödemesiz Yardım! Bu Şartları Sağlayanlara Verilecek!
Devlet, KOSGEB vasıtasıyla girişimcilere destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Buna göre, şartları sağlayan girişimcilere 65 bin TL hibe verilecek. Peki, kimler 65 bin TL alabilecek? İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme Başkanlığı, (KOSGEB) girişimcilerin yüzünü güldürecek bir haber verdi. KOSGEB tarafından alınan karara göre, girişimcilere 65 bin liralık hibe desteği verilecek.

Bu destek paketinin girişimcilerin işletme maliyetlerini karşılamasını kolaylaştırması bekleniyor. Dolayısıyla girişimcilere pazarda meydana gelen rekabet güçlerini de artırma fırsatı sağladığı ifade ediliyor.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

KOSGEB'in girişimcilere sunduğu 65 bin liralık nakit ödeme kolaylığından yararlanabilmek için girişimcilerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve başvuru sürecinde hükümete iş planı sunmaları gerekiyor. Başlangıç ​​fonuna başvurmak için göndermeniz gereken en önemli belgeler şu şekilde:

Geleneksel Girişimci Destek Programı ödeme başvuru formu,

KOSGEB web servisine ait sorgulama sonuçlarının alınması,

Şirketin sosyal sigorta primi ya da vergi yükümlülüğünün bulunmadığı durumunu gösteren belge.

Öte yandan, girişimcilerin KOSGEB'den bu krediye hak kazanmaları için kanıt ve geçmiş performans kanıtlarını sunmaları gerekiyor. Bu sertifika firmanın belirtilen eğitimi tamamladığını ve bu eğitimin tesis yetkilileri tarafından onaylandığını gösteriyor. Performans desteği hesaplanırken geçmiş ikramiye gün sayısı belirlenerek girişimcinin mevcut durumu dikkate alınıyor.

65 bin liralık hibe, şirketin tespit edilen giderlerinin karşılanmasında kullanılacak. Ancak girişimcilere sunulan bu sermayenin kullanılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Fon toplanırken, fonlar kısmen işletme sermayesi ve personel maliyetlerini karşılamak için kullanılacak. Ancak kredi tutarı ancak onay alındıktan sonra ilgili iş planının bir parçası olarak planlanacak.