Doğal Gaz ve Elektrik Faturasında Yeni Müjde! İndirim Devam Edecek!

Doğal Gaz ve Elektrik Faturasında Yeni Müjde! İndirim Devam Edecek!
Doğal gazda bir yıldır kullanılan sıcak su indirimi, mayıs ayında sona erecek. Ancak Enerji Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada belirli kesimlerin indirimli olarak kullanmaya devam edeceğini söyledi. İşte detaylar…

Yeni enerji kaynaklarını araştırarak enerjide dışa bağımlılığını minimuma indirmek isteyen Türkiye, Karadeniz ve Akdeniz’de bulduğu doğal daz kaynaklarıyla bu konuda önemli gelişmeler kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçen yıl yapılan genel seçimler öncesinde bir yıl süresince 25 metreküp değerindeki sıcak suyun ücretsiz kullanılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda, yaklaşık bir yıldır vatandaşlar doğal gazı indirimli olarak kullanmıştı.

Söz konusu indirimin sonuna gelinmesiyle beraber indirimin devam edip etmeyeceği tartışma konusu oldu.

elektrik-faturasi-depophotos-2018379-004.jpg

BAKAN BAYRAKTAR RESMEN AÇIKLADI

Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını duyurdu.

Ayrıca, ücretsiz doğal gaz desteğine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, doğal gaz desteğinin belirli kesimler için devam edeceğini vurguladı. Bayraktar, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. 87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğal gazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz” dedi.

Bakan Bayraktar’ın açıklamalarına göre, doğal gaz ve elektriğe zam gelmeyecek ve aynı zamanda, doğal gaz indirimi belirli kesimler için devam edecek.