Enflasyon Düşecek Mi? Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan Resmen Açıkladı!

Enflasyon Düşecek Mi? Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan Resmen Açıkladı!
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararıyla ve enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Özgür Demirtaş enflasyonla ilgili neler söyledi, enflasyon düşecek mi? İşte detaylar…

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tutarken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz kararına ilişkin yorum yaptı. Demirtaş, Merkez Bankası'nın kararını "hatalı bulduğunu" söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 50’de sabit bıraktı.
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TCMB’nin kararına ilişkin X hesabından açıklamalarda bulundu.
Özgür Demirtaş'ın paylaşımı şu şekilde:

"Merkez Bankası'nın faiz kararını hatalı buluyorum. Haziran sonrası enflasyon düşüşü olacak ama bu herkesin bildiği baz etkisi nedeni ile olacak."

secimden-sonraki-ilk-enflasyon-verisi-belli-oldu-mhjk.webp

HAKAN KARA DA HATALI BULMUŞTU

Öte yandan, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Hakan Kara da TCMB’nin kararı öncesi yaptığı bir açıklamada, TCMB’nin faizi 500 puan artırması gerektiğini belirtmişti

Eski TCMB Başekonomist Kara şu ifadeleri kullanmıştı:

"TCMB banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalı."