İş Bankası’ndan Düşük Faizli Konut Kredisi Müjdesi!

İş Bankası’ndan Düşük Faizli Konut Kredisi Müjdesi!
Konut almak isteyenler, bankaların konut kredilerini araştırıyor. Faizlerin yüksek olması nedeniyle konut kredisi faiz oranlarını artırıyor. Ancak İş Bankası düşük faizli konut kredisi veriyor. İşte İş Bankası konut kredisi detayları…

Son yıllarda etkisini fazlasıyla hissettiren ekonomik kriz nedeniyle enflasyon ve dolar kuru artarken, TL değer kaybetti. Bu nedenle, gıdadan teknolojiye kadar hemen her alanda fahiş zamlar gelmeye başladı. Aynı zamanda, konut sektöründe de fiyatlar resmen uçtu ve Türkiye, dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri oldu.

Ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, ev almakta oldukça zorlanırken, bankalar da konut kredilerine ağırlık vermeye başladı. Ancak Merkez Bankası’nın yaklaşık bir yıldır gerçekleştirdiği faiz politikası kapsamında faizlerin artmasıyla beraber ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranları da yükseldi. Bu nedenle, bankalarda yüzde 6’ya kadar çıkan kredi faiz oranları gözlemlenmeye başlandı.

thumbs-b-c-73dbdfac304d7b34c63c3123e7e742aa.jpg

İŞ BANKASI’NDAN DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Türkiye’nin en büyük bankalarından İş Bankası, ise buna rağmen konut kredisi faiz oranlarını diğer bankalara göre düşük tutarak vatandaşların konut sahibi olma hayaline katkıda bulundu.
İş Bankası, konut kredisi kapsamında yeni bir adım atarak en düşük faizli konut kredisi veren banka olmayı başardı. Bu kapsamda, bazı bankalar, konut kredisinde yüzde 4 faiz oranı verirken, İş Bankası ise bu oranı yüzde 3,15’te tutma kararı aldı. İş Bankası’ndan 850 bin lira konut kredisi çekmek isteyenler için ödeme detayları belli oldu.

Buna göre, İş Bankası’ndan 120 ay vadeli 850 bin lira konut kredisi çeken vatandaşlar, her ay 27 bin 438 lira taksit ödeyecek ve bu doğrultuda, kredinin toplam maliyeti de 3,2 milyon lira olacak.