Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi olayı ne?

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi olayı ne?
Son zamanlarda sosyal medyada dikkat çeken gelişmelerin başında Karabük Üniversitesi ile ilgili olaylar geliyor. Üniversite öğrencilerinin sosyal medya platformlarında yaptıkları açıklamalar gündem oldu.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı itiraflar herkesi şaşırttı. Yabancı öğrencilerle korunmasız ilişkiye girdiklerini itiraf eden öğrenciler cinsel yolla bulaşan hastalıklara maruz kaldıklarını söyledi. Ancak, bu iddiaların gerçekliği ve detayları hala net değil.

Üniversitenin anonim paylaşım platformunda yayınlanan bir mesaj tüm Türkiye'yi şaşırttı. Bir itiraf sayfasında bir kız öğrencinin Afrikalı bir öğrenciyle korunmasız ilişkiye girdiğini ve hastalık kaptığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Bu itirafın ardından birçok üniversite öğrencisi benzer olaylarla ilgili benzer itiraflarda bulununca konu kısa sürede ülke gündemine oturdu.

İTİRAFLARI PEŞ PEŞE GELDİ

Üniversitenin anonim paylaşım platformunda öğrenciler, HIV, AIDS ve HPV gibi hastalıkları kaptıklarını ardı ardına itiraf etmeye başladı. Durum giderek artış gösterince platformun sahibi olan yönetici, bu tür paylaşımlara son vereceğini belirterek, "Arkadaşlar, son zamanlarda bu tür sağlık sorunlarıyla ilgili itiraflar art arda geliyor. Bundan sonra böyle içeriklere yer vermeyeceğim, ancak ciddi bir şekilde mesaj alıyorum. Herkes kendi sağlığına dikkat etmeli. İyi akşamlar." şeklinde bir açıklama yaptı.

HIV, AIDS VE HPV BELİRTİLERİ NEDİR?

Yaşanan bu olay sonrasında pek çok kişi arama motorları üzerinden HIV, AIDS, HPV belirtilerini araştırmaya başladı. Genel olarak belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz:

HIV: En temel belirtileri yorgunluk ve ateştir. Çoğu zaman virüs yıllarca belirti göstermeden vücutta saklanabilir. Kas ağrısı, titreme, boğaz ağrısı, gece terlemesi gibi belirtiler de HIV belirtileri arasındadır.

HPV: En temel belirtisi genital bölgede görülen siğillerdir. Ancak, el, ayak ve yüz bölgelerinde de siğiller görülebilir.

AIDS: AIDS başlangıcı kişide genel olarak yorgunluk, halsizlik ve aralıklı ishal olarak görülebilir. Sık sık hastalanma, ağız içinde beyaz yaralar, vücudun farklı bölgelerinde pembe, mor ve kırmızı renkli lekeler ve solunum zorluğu gibi belirtiler olabilir.