Karaman Bocce-Petank Takımı: Şampiyonluktan Milli Takım Yolunda

Karaman Bocce-Petank Takımı: Şampiyonluktan Milli Takım Yolunda
Karaman bocce-petank takımı, Türkiye şampiyonluğunu kazandıktan sonra Milli Takım seçmelerine hazırlanmak için Antrenör Abdullah Şimşek yönetiminde yoğun antrenmanlar yapıyor.

Karaman bocce-petank takımı, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Bocce-Petank Şampiyonası'na, antrenör Abdullah Şimşek rehberliğinde katıldı. Takım, Durmuş Ali Atmaca, Esma Sultan Dalkıran ve Büşra Güzel'in liderliğinde altın madalya kazanarak yıldızlar takım kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Karaman bocce-petank takımı, yeni sezona Türkiye şampiyonu olarak başladıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Takım, bu başarısını ulusal şampiyonalarda da sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye şampiyonluğu sonrasında Milli Takım seçmelerine katılma hakkı elde eden Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bocce-petank takımı, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda antrenmanlarına devam ediyor.

Sporcular, Milli Takım seçmelerini başarıyla geçmek için Antrenör Abdullah Şimşek yönetiminde günlük yaklaşık 6 saatlik antrenmanlarla hazırlanıyorlar.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Karaman İl Temsilcisi ve Bocce Antrenörü Abdullah Şimşek, “Geçen yıl katıldığımız Türkiye Şampiyonasında finallerde elenerek üzüldük. Ama azmimizi, çalışmalarımızı bırakmadık. Antrenman saatlerimizi 7-8 saatlere kadar çıkararak bu yıl yapılan Türkiye Bocce- Petank Şampiyonasını Türkiye birincisi olarak tamamladık. Önümüzdeki hedeflerimizde Milli Takıma sporcularımızı göndermek istiyoruz. İnşallah yolun sonunda sporcularımız milli takımda başarılarını devam ettireceklerdir” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Esma Sultan Dalkıran ise, “Geçtiğimiz hafta düzenlenen Türkiye Bocce-Petank Şampiyonasında hedefimiz olan Türkiye birinciliğini takım halinde elde ettik. Diğer bir hedefimiz olan Milli Takım seçmelerinde seçilebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.