Karaman'da Toz Fırtınası Uyarısı!

Karaman'da Toz Fırtınası Uyarısı!
Karaman'da toz fırtınası uyarısı yapıldı, dışarı çıkmadan önce gerekli önlemleri almak önemlidir.

Karaman Valiliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karaman için toz taşınımı konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda dışarıda zaman geçirmenin riskli olduğu vurgulanırken hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.

Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) 26.04.2024 Cuma günü geç saatlere kadar Konya, Aksaray, Niğde ve Karaman il genelinde toz taşınımı beklenmektedir. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Oluşması Muhtemel Riskler:

Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar.

Tarih: 24 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 17.00

Uyarı No: 16

Uyarı Renk Kodu: SARI

Beklenen Hadise: Toz Taşınımı"

Ayrıca, Karaman için yarın akşam saatlerinde şiddetli rüzgarların esmesi bekleniyor. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Yarın (25.04.2024 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın; Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman il genelinde güney ve güneybatıdan(Lodos) kuvvetli rüzgar (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.