Kızılay Gıda ve Nakit Yardımı 2024! Hemen Başvurun!

Kızılay Gıda ve Nakit Yardımı 2024! Hemen Başvurun!
Kızılay, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, gerekli belgelerle başvuru yapmak gerekiyor. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Kızılay, dar gelirli vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlar yapıyor. Aynı zamanda, Türki cumhuriyetlerde yaşayan insanlara gıda yardımı yapmaya devam ediyor.

Kızılay, Ramazan ayında yurt içinde ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine umut ve yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla hareket eden Türk Kızılay, Kırgızistan'da bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıttı.

Kırgızistan'daki yardım çalışmaları, Türk Kızılay'ın Orta Asya Delegasyon Başkanı Habibe Kalyoncu önderliğinde gerçekleştirildi. Ülkedeki 8 farklı şehirde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiren Türk Kızılay, aynı zamanda 250 kişilik bir iftar programı düzenledi.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık başkanlığındaki heyet, Kırgızistan'daki yardım faaliyetlerine destek vermek üzere bölgeye hareket etti. Heyet, Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve Genç Kızılay Siirt İl Başkanı Muhammed Osman Tatlav'ın da aralarında bulunduğu üyelerle birlikte, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdi.

kizilay-aa-1799799.jpg

KIZILAY NAKDİ VE AYNİ YARDIM 2024

Öte yandan Kızılay, ihtiyaç sahiplerinin temel beslenme ve gıda malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan ayni ve nakdi yardımlar yapmaya devam ediyor. Yapılan sosyal inceleme sonucu ve şube kaynakları göz önünde bulundurularak tek seferlik olarak veya uygun görülen periyoda göre en fazla bir yıllık süre için düzenli yardım sağlanıyor.

15100208-728xauto-001.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Türk Kızılay Şubeleri veya ilgili kamu kurum kuruluşları tarafından yapılan sosyal inceleme sonucuna göre ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş olan kişiler söz konusu yardımdan faydalanabiliyor. Başvuru için ise sadece kimlik belgesi fotokopisi gerekirken, gerek duyulması halinde farklı belgeler de talep edilebiliyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ