Mevlüt Akgün 6 Şubat Depremi ve Miraç Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mevlüt Akgün 6 Şubat Depremi ve Miraç Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.
AK Parti Karaman Belediye Başkanı Mevlüt Akgün, 6 Şubat Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle andı ve İslam Aleminin Miraç kandilini kutladı.
Mevlüt Akgün, 6 Şubat Depremi nedeniyle yayınladığı mesajında; " Ülkemizde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Hepimizin yüreği hala buruk, acısı hep taze.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 ve Elbistan ilçesinde de saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ şehirlerimizde de yıkım yaşandı. 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybederken, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. Vefat eden vatandaşlarımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletirken, tedavisi devam edenlere de acil şifalar diliyorum." dedi.
 
Miraç Gecesi nedeniyle de İslam Aleminin kandilini kutlayan Başkan Adayı Mevlüt Akgün; "  Miraç Kandili'nin feyiz dolu atmosferinde, manevi duygularımızın coştuğu bu mübarek gecede, sizlere en içten dualarımı sunuyorum.
Kur'an-ı Kerim'in İsra ve Necm surelerinde anlatılan İsra ve Miraç mucizesi, bizlere manevi bir yolculuğun ve bereketin simgesidir. Hazreti Muhammed'in geceleyin Mekke'den Kudüs'e yaptığı ve ardından gökler ötesine uzanan yolculuğu, bizlere birçok önemli mesajı beraberinde getirmiştir.
Miraç gecesi, beş vakit namazın farz kılınması, şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi ve ilahi mesajların tebliğ edilmesi gibi birçok önemli olaya şahitlik etmiştir. Bu müstesna gecede, geçmişte yaşanan acıların ve sıkıntıların hatırlanmasıyla birlikte, geleceğe umutla bakıyor ve dualarımızla hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz." dedi.