PTT 5 Bin lira Maddi Yardım 2024! Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT 5 Bin lira Maddi Yardım 2024! Nasıl Başvuru Yapılır?
Hükümet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara PTT üzerinden yardım yapmaya devam ediyor. Buna göre, yardıma muhtaçlara 5 bin lira ödeme yapılacak. Peki, nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar…

Hükümet, dar gelirlilere çeşitli koşullar kapsamında belirli miktarlarda nakdi destek sağlıyor. Nakdi desteklerin miktarı yardım çeşidine ve nedenine bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Bazı ödemeler düzenli olarak yapılırken bazı ödemeler tek seferlik ya da belirli aralıklarla yapılabiliyor. 5 bin lira olarak yatırılacak nakdi destek ödemesi de kısa süreli olarak yatırılacak ödemelerden birisi olduğu öğrenildi.

62758f0d70380e19f0d4cd0d.jpg

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Tek şartla yatırılacak ödeme için müracaatlar kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İhtiyaç sahipleri, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) giderek yalnızca T.C. kimlik kartıyla başvurabiliyor. İkamette PTT ya da SYDV olmayanlar, online olarak başvurularını e-Devlet’ten sağlayabiliyor.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

KİMLER FAYDALANACAK?

Söz konusu maddi yardımdan faydalanmak için tek bir şart bulunuyor. Sosyal yardım alma ve işsizlik kriterlerine uyanlar için 5 bin lira nakdi destek sağlanacak. Verilecek olan nakdi destek ödemesinin belirli durumlarda kesilmesi de söz konusu. Sigortalı bir işe giriş yapılması halinde yatan sosyal yardım ödemeleri kesiliyor. İşi olmayan ve sosyal yardımlardan yararlanabilecek maddi yetersizlik durumunda olan vatandaşlar gelir tespiti ardından destek ödemesini alabiliyor.