SGK’dan Promosyon Müjdesi! 5 Bin TL Promosyon Verilecek!

SGK’dan Promosyon Müjdesi! 5 Bin TL Promosyon Verilecek!
SGK, ölüm maaşı alan vatandaşlara 5 bin TL promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Söz konusu ödemenin kamu bankaları aracılığıyla yapılacağı öğrenildi. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan duyuruya göre ölüm maaşı alanlara promosyon ödemesi yapılacağı ve bu ödemelerin kamu bankaları tarafından verileceği açıklandı.
SGK, yaptığı açıklamayla kamu bankalarınca emekliler için gerçekleşecek promosyon ödemeleri ilişkin, "Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri bankalar vasıtasıyla yapılmaktadır. Emekli maaşı alanlara ilişkin promosyon ödemeleri kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir” açıklamasında bulundu.
SGK, söz konusu promosyon ödemelerinin ölüm maaşı alan hak sahipleri için de geçerli olacağını aktardı.

images-001.jpeg

SGK’DAN 5 BİN TL PROMOSYON ÖDEMESİ

Konuya ilişkin yayımlanan resmi açıklamalarda ölüm maaşı alan hak sahipleri için de promosyon ödemelerinin yapılacağından bahseden SGK, bu konuya ilişkin olarak, “Bunun dışında, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır.

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları ayrıca paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Buna göre de ölüm maaşı alarak promosyon ödemelerinden faydalanacak olan hak sahiplerinin kamu bankalarına müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.