Sınıfta Cep Telefonu yasağı geliyor

Sınıfta Cep Telefonu yasağı geliyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-24 Eğitim yılında yeni kararlar aldıklarını belirterek özellikle sınıflarda cep telefonu yasağının olacağını söyledi.
Öğretmenlere ve öğrencilere cep telefonu yasak
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.
 
Yusuf Tekin, servis ve yemek ücretlerine ilişkin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık." dedi.
 
Bağış ve kayıt ücreti zorunluluğu yok
 
Kamuoyunda sıkça tartışılan konuya da Bakan Tekin tarafından nokta koyuldu.
 
Yusuf Tekin, zorunlu bağış konusu sorusuna, “Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Sınır tekrarı için yönetmelik hazırlanıyor
 
Devamlılık ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcı olduklarını söyleyen Bakan Tekin, “Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde." ifadelerini kullandı.
 
Obezite ile mücadele için fiziksel aktivite çalışması yapılıyor
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen hafta yayımladığı bir genelge ile obeziteyi gündemine aldığını söyleyen Bakan Tekin, “Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve liseye kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz.” dedi.
 
"48 bin dersliği elden geçti"
 
Deprem bölgesindeki çalışmaları da anlatan Tekin, "Güçlendirme yaptığımız, onarım yaptığımız okullar oldu, 48 bin dersliği elden geçirmiş, eğitim öğretime hazır hale getirmiş olduk."
 
Tekin ayrıca, deprem bölgesindeki öğretmenlere barınma amacıyla İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde 11 bin konteyner tahsis ettiklerini bildirdi.