SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 30 Bin TL Ek Destek! Başvuranların Hesabına Yatacak!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 30 Bin TL Ek Destek! Başvuranların Hesabına Yatacak!
Bankalar, emeklilik başvurusu yapan vatandaşlara nakit avans imkânı tanıyacak. Bu kapsamda, emeklilere 3 aylık maaşları kadar ödeme yapılacak. Peki, nakit avans başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalması milyonlarca emeklinin geçimini zora sokarken, SGK’dan emeklilere nakit avans müjdesi geldi. SGK, emeklilik başvurusu yapanların 30 bin TL’ye kadar faizsiz nakit avans imkânından yararlanabileceğini duyurdu.

Avansın bağlanacak gelir ve maaşların birikmiş tutarından fazla olan kısmı, daha sonra gelir ve maaşlardan yüzde 25 oranında kesilerek geri alınacak. Emeklilik başvurusu yapanlara avans ödemesi yapılması için maaşın 3 ay içinde bağlanamamış olması ve yazılı müracaat edilmesi gerekecek.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geçtiğimiz yıla kadar nakit avans talep eden emeklilere sağlanan bu imkânından bazı bankalarca da devam ettiği iddia edildi.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1-001.jpg

NAKİT AVANS NASIL KULLANILIR?

Emeklilik başvurusu yapan emekliler, nakit avansa da başvurabiliyor ve bu ödeme, emekli maaşları yatırılana kadar verilebiliyor. Aynı zamanda, SGK haricinde bazı bankaların kredili mevduat hesapları üzerinden de bu avanslar kullanılabiliyor. Bu kapsamda, hesapta para olmasa da kredili mevduat hesabınızdan ödeme alınabiliyor. Çekilen tutarlar, emekli maaşı hesaplara yattığında maaştan düşüyor.

SGK emekli maaşı avans başvurusu için belirli bir süre sınırı bulunuyor. Maaşın belli bir süre boyunca yatırılmaması durumunda avans veriliyor. Avans almak isteyenler, kurumun maaş ödeme birimine yazılı olarak müracaat edebiliyor.