Su Faturasında Yüzde 30 İndirim Kararı! Bugün Resmen Başladı!

Su Faturasında Yüzde 30 İndirim Kararı! Bugün Resmen Başladı!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, suya indirim yapmaya karar verdi. Buna göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 30 indirim yapıldı. İşte merak edilenler…

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yerel seçim sürecinde suya indirim yapacağı vaadinde bulunmuştu. Ferdi Zeyrek’in başkanlık koltuğuna oturmasının ardından suya indirim kararı bugün (1 Mayıs) resmen başladı.

Buna göre, Saat 23.45'ten 1 Mayıs saat 06.00'ya kadar sürecek olan sistem güncellemesinin ardından, Manisalılar artık suyun ilk 2 tonunu bir liraya alabilecek ve sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimden yararlanabilecek.

1533113.webp

1 MAYIS İTİBARIYLA BAŞLADI

Başkan Zeyrek, Manisa'da suyun Türkiye'nin en pahalılarından biri olduğunu defalarca vurgulamış ve halkın ekonomisine katkı sağlayacak bu indirimli su tarifesini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtmişti.

30 Nisan saat 23.45 ile 1 Mayıs saat 06.00 arasında gerçekleştirilecek olan sistem güncellemesi sırasında, bankaların mobil uygulamaları, MASKİ pratikleri, MASKİ matikleri, MASKİ mobil uygulama ve online.manisasu.gov.tr üzerinden su yükleme ve fatura ödeme işlemleri yapılamayacak.

1 Mayıs saat 06.00'dan itibaren yeni ücret tarifeleri Manisa genelinde uygulanmaya başlanacak. Kartlı sayaç aboneleri, indirimli su yükleme işlemlerini yapabilecekler ve mekanik sayaç abonelerinin faturalarına da indirimli tarife yansıtılacak.