Yurt Telefon Düzenlemesi Yapıldı! Kullanım Süresi ve Açtırma Ücreti Arttı

Yurt Telefon Düzenlemesi Yapıldı! Kullanım Süresi ve Açtırma Ücreti Arttı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurtdışından ithal edilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresini uzatma imkanlarını genişletti.

Yapılan duyuruya göre, bu telefonların 120 günlük kayıtsız kullanım süresi, e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabilecek.

Ofis tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında ikamet eden ve yanlarında taşıdıkları mobil cihazları kullanan vatandaşların, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük periyotlarla 2 kez olmak üzere 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecekleri ifade edildi.

Bu son değişiklikle birlikte, yurt dışından ithal edilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi önceki 120 günlük sınırdan, 180 güne çıkarılmış oldu. Bu düzenleme, vatandaşlara daha uzun bir kullanım fırsatı sunmuş durumda.

2023 yılında 20 bin TL olarak belirlenen yurt dışı telefon kayıt ücreti, Ocak 2024'te 31 bin 692 TL'ye yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte, yurt dışından getirilen telefonların kayıt süreleri ve ücretleriyle ilgili mevcut kurallarda önemli bir revizyon gerçekleştirilmiş oldu.