30 yıl önce hayatını, 4 yıl önce de böbreğini paylaştı
12 yıldır böbrek hastalığı bulunan Gülbeyaz Özmen, 30 yıllık eşinden alınan böbreğin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde nakledilmesiyle hayata tutundu. 2011 yılında organ nakli olan ve mutlu bir şekilde hayatlarına devam ettiğini söyleyen Gülbeyaz Özmen, eşinin ve çocuklarının sayesinde ayakta olduğunu dile getirdi.
Organ naklinin önemine değinen Gülbeyaz Özmen, “Kardeşlerim diyalize giriyordu. Eşim bana ‘Git muayene ol’ dedi. Muayene oldum ve bana ‘4 ay sonra diyalize girersin’ dediler. Ben de doktorların tavsiyelerine uyarak 12 yıldır perhizlerimi aksatmadım, devamlı tuzsuz yedim. Öyle 11-12 yıl idare ettim. Eşim bana, ‘Hiç merak etme ben sana böbreğimi tutarsa vereceğim’ dedi. Eşimin de böbreğini vereceğini duyunca çok rahatladım" diye konuştu.
Tekrar kontrole gittiğini ve doktorların diyalize girmesi gerektiğini söylediğini anlatan Gülbeyaz Özmen, "Diyalize gireceğimin ortaya çıkmasının ardından eşim de tahlillere girdi. Böbreğinin tuttuğunu söylediler. 8 ay sonra bizi çağırdılar. 1 hafta 15 gün hastanede yattık. Nakil olduk. Nakilden sonra benim hiçbir sıkıntım olmadı. Allah razı olsun eşimden, çok mutluyum. Çocuklarım ve eşim sayesinde ayaktayım. Allah razı olsun" dedi.
Organ nakli konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Gülbeyaz Özmen, "Doktorlarımdan Allah razı olsun. Herkese organ vermelerini tavsiye ederim. Hastaları sıkıntılardan kurtarsınlar. Hiçbir zararı olmaz, şuanda ben normal hayatımı yaşıyorum. Eşim de öyle hiçbir sıkıntısı yok. İkimiz de normal hayatımızı yaşıyoruz, çok mutluyum. 5 yıl oldu nakil olalı, hiçbir sıkıntım yok çok şükür” diye konuştu.
“BİR CAN YAŞATABİLİYORSAK NE MUTLU”
Eşi Gülbeyaz Özmen'in böbrek hastası olduğunu öğrendiğinde, eşinin haberi olmadan tahlilleri yaptırdığını söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Zabıta Memuru olarak çalışan Ali Osman Özmen ise organ naklinin önemine vurgu yaparak organın toprak olmadan insan hayatında canlanmasını gerektiğini söyledi.
Şuanda hiçbir sıkıntı yaşamadan, günlük sosyal faaliyetlerini de yerine getirerek hayatına devam ettiğini dile getiren Ali Osman Özmen,
“Eşim 1999 yılında rahatsızlandı. Doktor böbreklerinin iflas ettiğini söyledi. Ben de eşime ‘Hiç moralini bozma ben sana böbreğimi veririm’ dedim. Eşim tam 12 yıl moral üzerine yaşadı. 12 yıl sonra diyalize gireceğini söylediler. Eşimden habersiz gittim kontrolümü oldum. Hastaneye yattık, böbreğimizin tuttuğunu söylediler. Ameliyata girdik, çıktık sıkıntısız bir şekilde. Eşimle şimdi güzel bir hayat yaşıyoruz. Hiçbir sıkıntım yok. Bundan önce nasıl yaşıyorsam şimdi de aynı şekilde yaşıyorum" diye konuştu.
Ali Osman Özmen, "Eğer bir can yaşatabildiysem ne mutlu. Buradan bütün vatandaşlara sesleniyorum. Bir hayat kurtarabiliyorsanız ne mutlu. Hastanelere bir girin, orada nakil bekleyen hastaları bir görün lütfen. Onlar siz de olabilirsiniz, çocuklarınız da olabilir. Yarın öleceğiz hepsi toprak olacak. Toprak olmadan önce bir can yaşatabiliyorsak ne mutlu” dedi.
2011 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşen operasyon sonrasında Ali Osman Özmen ve eşi Gülbeyaz Özmen kameralar karşısına çıkmıştı. Ameliyat sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz, ilk defa bir erkeğin karısına böbreğini bağışladığını açıklamıştı.