Aile Bakanı BUGÜN Duyurdu! İkinci Ödemeler Hesaplarda

Aile Bakanı BUGÜN Duyurdu! İkinci Ödemeler Hesaplarda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerinin bugün itibariyle hesaplara yatırılacağını duyurdu.

7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin bugün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından aile destek paketi ödemeleri, yaşlı engelli aylıkları, evde bakım yardımı Kurban Bayramı öncesinde sağlanmış oldu. Destek programlarından yararlanan vatandaşlar güncel gelişmeleri yakından takip ederken, farklı ödemeler ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Aile ve Gençlik Fonu ikinci etap ödemelerinin başladığını duyurmasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri

Aile kurumunu güçlendirmek ve gençlerin maddi yüklerini hafifletebilmek için 48 ay vadeli iki yıl geri ödemesiz 150.000 TL tutarındaki faizsiz kredi için ilk aşamada deprem bölgesindeki illerde başvurular alınırken, söz konusu ödemeler gerçekleşmeye devam ediyor. Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemeleri Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekilirken, ödemeler ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni şöyle:

‘’Bakan Göktaş, bu doğrultuda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan, Mayıs ayı içerisinde de resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacaklarını bildirdi. Aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması için Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını kaydeden Bakan Göktaş, aile kurmayı her daim teşvik ettiklerini, aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini ifade etti. Bakan Göktaş, projeyle gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir adım atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerinin altını çizdi. Söz konusu projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarının bilgisini verdi.’’

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Aile Bakanlığı 2024 Haziran Destekleri

Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri, aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde sağlanırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmediği için Kurban Bayramı sonrasında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi hesaplara aktarılabilir.