Aile Bakanı Canlı Yayında Duyurdu! 357 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Aile Bakanı Canlı Yayında Duyurdu! 357 Milyon TL Ödeme Yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren ödemelere dair bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Ağustos ayına sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı destek ödemelerini ağustos ayında hangi tarihlerde hesap aktaracağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak ağustos ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülürken, ağustos ayı ödemelerinin ne zaman sağlanacağının yanı sıra toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen destek programlarına dair güncel gelişmeler de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Aile ve Gençlik Fonu başvurularına, gerçekleşen ödemelere dair bilgilendirmede bulundu. Bakan Göktaş’ın açıklamasının ardından düzenlemenin detayları merak ediliyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri

Gençlerin evliliklerinin teşvik edilmesi ve aile kurumunun güçlendirilmesi için iki yıl geri ödemesiz 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi verilirken, söz konusu Aile ve Gençlik Fonuna bugüne kadar toplam 11.257 çift başvuruda bulundu. Söz konusu çiftlerden uygun görülen 2386 iki çifte toplam 357.900.000 TL ödeme gerçekleştirilirken, detaylara ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Aile ve Gençlik Fonu'ndaki son başvuru sayısına ilişkin soru üzerine Göktaş, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fona bugüne kadar 11 bin 257 çiftin başvurduğunu söyledi. Gerekli kriterleri sağlayan, eğitim, danışmanlık hizmetlerine katılan ve resmi nikahı gerçekleşen 2 bin 386 çifte de toplam 357 milyon 900 bin lira ödeme gerçekleştirdiklerini dile getiren Göktaş, deprem bölgesinde başlayan projenin uygulamasını doğum oranının en düşük olduğu Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün de ekleneceğini söyledi’’ denildi.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

Aile Bakanlığı Ağustos 2024 Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde bugüne kadar gerçekleşen ödemelerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağlayacağı sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ağustos ayında da bakanlığın belirli bir takvime göre destek ödemelerini iletmesi bekleniyor. Bu durumda, 10-20 Ağustos tarihleri arasında yaşlı ve engelli aylığı aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.