Aile Bakanı duyurdu: Başvuru sayısı belli oldu!

Aile Bakanı duyurdu: Başvuru sayısı belli oldu!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şubat ayında farklı ders programlarına ve desteklerin başvurularına ilişkin bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Şubat ayının ilk günlerinde zamlı destek ödemelerine dair ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların bekleyişi devam ederken, farklı destek programları çerçevesinde sunulan ödemelere ve başvurularına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

48 ay vadeli, iki yıl geri ödemesiz 150.000 TL tutarında faizsiz kredi sunulacağının duyurulmasının ardından geçtiğimiz süreçlerde başvurular başlarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da başvuru detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

aile-bakani-ziyareti.jpg

Aile Bakanlığı Destek Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubat ayında da ay ortasına doğru sosyal yardımları vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, destek ödemeleri genellikle ayın 10'u ile 20’si arasında sağlandığı için ödemelerin gerçekleştirilmesi halinde zamlı desteklere ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Zamlı destekler için heyecanlı bekleyiş devam ederken, faizsiz evlilik kredisi için başvuruların alınmasının ardından başvuru sayısına ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulundu.

Aile ve Gençlik Fonu'nun detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş "Gençlerimizin yuva kurmaları yolunda kurduğumuz Aile ve Gençlik Fonu'nu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle deprem bölgesinde başlatmıştık. Orada deprem sonrası büyük bir yıkım oldu. Gençlerimizin yuva kurma yolunda onların yanında olmak istedik. Daha önce pilot illerimizde başlattığımız bu projeyi Bartın, Zonguldak, Karabük ve Osmaniye'de genişlettik. Cumhurbaşkanımızın bu yılı 'Aile Yılı' ilan etmesiyle Aile ve Gençlik Fonu'muzu 81 ilimize yaygınlaştırdık. Sizler de Sivas'ta bu fondan faydalanacak olan ilk gençlerimizsiniz, hepinizi tebrik etmek istiyorum. Bugüne kadar 12 bin 958 gencimize Evlilik Öncesi Eğitim Programlarımızı sunduk. Türkiye geneli 43 bin 921 gencimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvurdu. Sivas'ta da başvuru sayımız 1 Şubat itibarıyla 212 oldu. Genç çiftlerimize 48 ay vadeli, 2 yıl ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi sunacağız” dedi.