Aile Bakanlığı 1000 TL Bayram Yardımı Müjdesi! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!

Aile Bakanlığı 1000 TL Bayram Yardımı Müjdesi! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine ve bu kapsamda, milyonlarca vatandaşın umudu olmaya devam ediyor. Bakanlık, yine bu kapsamda bin TL yardım ödemesi yapacak. İşte detaylar…

Kronik rahatsızlığı olanlar, engelliler, yaşlılar ve çocuklu aileler gibi dezavantajlı bireyler başta olmak üzere pek çok kişiye sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişileri ekonomik olarak kalkındırmayı hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemelerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, Aile Destek Programı’nın temmuz ayında sona ereceğini duyuran bakanlık, diğer yardım ödemelerini sürdürüyor. Bu kapsamda, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” adı altında dul kadınlara sosyal yardım ödemesi yapan bakanlık, hak sahiplerinin hesaplarına bin TL yatırıyor.

Hanede sosyal güvencesi olan kişi bulunmayan, 3294 sayılı Kanun çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik olarak sağlanan bu yardım ödemesi, iki ayda bir hesaplara yatıyor.

thumbs-b-c-ac82b50c10bf631adb68f1e1759a3e80.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, söz konusu yardım ödemesinden faydalanmak isteyen kadınların son resmi nikahlı eşini kaybetmiş ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olması gerektiğini duyurdu. Bu şartı sağlayan kadınlar, kimlik kartlarıyla beraber bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek başvurusunu yapabilecek.

Sosyal yardım ödemelerini her ayın 15’i ile 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatıran bakanlığın bu ay Kurban Bayramı nedeniyle ödemeleri daha erken bir tarihte hesaplara yatırması bekleniyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ