Aile Bakanlığı Desteği Arttı! 7761 TL Sosyal Yardım Ödenecek

Aile Bakanlığı Desteği Arttı! 7761 TL Sosyal Yardım Ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlara zam yapacak olması nedeniyle güncel desteklerin tutarları merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken toplumun farklı kesimlerine sosyal yardımları peş peşe iletiyor. Bu kapsamda, yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından önümüzdeki hafta da evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak temmuz ayı evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi için tahminler yürütülürken, destek ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağının yanı sıra güncel miktarlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Memur maaş katsayısı baz alınarak sosyal yardımlardaki artışlara ilişkin hesaplamalar yapıldı.

SED Yardımı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaşlarının yüzde 19,31 oranda zamlanmasına ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda artışa gidecek. Bu çerçevede, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortalama 5330 TL verilirken, yükseköğrenimde okuyan çocuk için ise 6505 TL sağlanıyordu. Gerçekleşecek artış neticesinde söz konusu destek ödemesinin miktarının 7761 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

SED Yardımı 2024 Temmuz Ödemesi

5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin temmuz zammı neticesinde yüzde 19,31 oranında yükselmesi beklenirken, zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte sağlanacağı ve temmuz ayında zamlı ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin geçtiğimiz günlerde sağlamasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farkının verileceğini belirtmişti. Bu çerçevede, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de ağustos ayından itibaren zamlı olarak sağlanacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 20 Temmuz civarında sağlaması bekleniyor. 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.