Aile Bakanlığı’ndan YENİ Zam! Tüm Yardımlar Değişiyor

Aile Bakanlığı’ndan YENİ Zam! Tüm Yardımlar Değişiyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine temmuz ayında hangi oranda zam yapacağı ile ilgili haziran ayının son gününde araştırmalar yapılıyor.

Temmuz ayına çok az bir süre kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gelecek hafta çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımlara hangi oranda zam yapacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, haftaya çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde hangi destek ödemelerine zam yapılacağı ve sosyal yardımların ne kadar zamlanacağı ile ilgili hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Temmuz 2024 Artışları

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, mayıs ayı enflasyon rakamlarının haziran ayının ilk günlerinde açıklanması ile birlikte yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenmişti. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin edilirken, memur ve memur emeklileri de enflasyon verileri üzerinden zam oranı ile ilgili hesaplamalar yapıyorlar. Haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki hafta çarşamba günü duyurulması sonrasında memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında yükseleceği düşünülüyor. Bu durumda temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardımlara yüzde 20 civarında zam yapılabilir.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi-001.jpg

Destek Ödemeleri Zamları 2024

Memur maaşlarına göre yapılan hesaplamalara göre sosyal yardımların temmuz ayında yüzde 20'ye yakın oranda zamlanması beklenirken, hangi destek ödemelerinin artacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapması beklenirken, farklı destek ödemelerinde de artışa gidilebilir. Bu çerçevede, bakanlık da destek ödemelerindeki artışların netlik kazanmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak. Sosyal yardımların zamlanmasının ardından 2025 yılının ocak ayına kadar zamlı destekler yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına belirli bir takvime göre aktarılacak.