Aile Destek Ödemesi Bitiyor! O Tarihten Sonra Artık Ödeme Yapılmayacak

Aile Destek Ödemesi Bitiyor! O Tarihten Sonra Artık Ödeme Yapılmayacak
Aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği ve yeni programın hayata geçip geçmeyeceği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini genellikle ay ortasına doğru hesaplara yatırırken, haziran ayında Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemeleri erkene çekilmiş ve geçtiğimiz hafta 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek programı ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmıştı. Haziran ayında aile destek paketi ödemelerinin iletilmesinin ardından, aile destek paketi ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da ödemelerin hangi tarihte sona ereceğini, aile destek programının yerine yeni destek programlarının hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar.

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi çerçevesinde her ay 850 TL ile 1250 TL arası ödemeler gerçekleştirirken, haziran ayı ödemeleri ise geçtiğimiz hafta itibariyle sağlandı. Haziran ayı ödemelerinin verilmesinin ardından aile destek paketinin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayını takip eden ödemeleri temmuz tarihinde sağlayacak ve temmuz ayında ödemelerin tamamlanmasının ardından programın sona ermesi bekleniyor. Bu durumda, aile destek paketi ödemeleri genellikle ay ortasına doğru verildiği için 10 Temmuz civarında aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından program tamamlanacak.

2024/03/18/maas-odemeleri.jpg

Aile Destek Ödemesi Süresi Uzatılacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketi ödemelerini temmuz ayı itibariyle sona erdirmesi beklenirken, aile destek paketi ödemesinin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ve yeni destek programlarının hayata geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerinin süresi uzatılacağına ya da yeni destek programının hayata geçeceğine ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. İlerleyen süreçlerde farklı destek programları ile dar gelirli vatandaşlara yardım sağlanmasına ilişkin karar alınması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılabilir.