Aile Destek Ödemesi Kararı! İşte Bakanlığın Sitesinde Yer Alan Açıklama

Aile Destek Ödemesi Kararı! İşte Bakanlığın Sitesinde Yer Alan Açıklama
Temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından programın sona erip ermediği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerini temmuz ayında da dar gelirli vatandaşların hesaplarına yatırdı. Temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlamasını ardından en çok merak edilen konular arasında aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı ve programın ne zaman sona ereceği yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da farklı destek programlarında olduğu gibi aile destek paketinde de resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile hak sahibi vatandaşları bilgilendiriyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin tamamlanıp tamamlanmadığı da belli oldu.

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Aile destek paketi ödemelerinin geçen yıl bitmesi bekleniyordu. Söz konusu ödemelere ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde ‘’Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. 850 ile 1250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir’’ i̇fadelerine yer verilmiştir ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu desteğin süresinin bir yıl daha uzatıldığını belirtmişti. Bu kapsamda, temmuzda ödemelerin sağlaması ile birlikte aile destek paketi ödemesi sona erdi.

2024/06/14/egitim-destekleri.jpg

Aile Destek Süresi Uzatılacak Mı?

Aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayı itibariyle tamamlanmasının ardından program yerine yeni bir sosyal yardımın hayata geçip geçmeyeceğine dair araştırmalar yapılıyor. Aile destek paketinin süresini uzatılmayacağının yanı sıra farklı destek programının sağlanacağına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. İlerleyen süreçte de dezavantajlı gruptaki bireylere destek olabilmek için çalışmalar yapılması ve yeni destek paketinin hayata geçirilmesi halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.